Бозел, боз (Sambucus nigra)

  Белите цветови од бозел со својот мирис веќе најавуваат дека летото е веднаш зад аголот.…

Див лук или аllium ursinum најдобриот природен антибиотик

  Најдобриот природен антибиотик, лек за срцето и белите дробови се прави со див лук аllium…

Руса трева моќен антибиотик

  Русата трева го спречува размножувањето на бактерии, ги уништува брадавиците, го чисти црниот дроб. Во…

Коприва како храна и лек

  Копривата содржи високи концентрации на магнезиум, железо, калциум, фосфор, манган, калиум, натриум, сулфур и силициум,витамин…

Џунџулето лекува дури 100 болести

  Џунџулето не треба да се подарува, се верува дека има тајна симболика, а лекува дури…

Лекување со коприва

  Во потребата за решавање на нашите здравствени проблеми, често пати забораваме на тоа дека природата…

Див лук или сремуш моќен лек и вкусен зачин

  Сремуш (див лук, мечкин лук, allium ursinum) е самоникната јадлива билка со исклучителна лековитост и…

Пола час во шума го штити вашиот имунитет за 2 месеци

Ако сте шетале во шума барем еднаш во вашиот живот, сте уживале во убавината на природата.…

Најдобриот Рецепт за Домашен Јаболков Оцет

Природниот јаболков оцет се користи не само за кулинарски, туку и за лековити цели. Честопати, опцијата…

Топ 5 Придобивки од Пешачењето во Шума

Патот до физичката благосостојба често не води до избор на комплицирани програми за вежбање, диети, или…

Позначајни лековити билки од нашите планини

Изгледа кога господ дарувл, нас не дарил со големи природни убавини и со богатство од растителни…

Зошто планинарењeто треба да се воведе како активност во основно училиште

Погледнете околу себе. На улица, во автобус, додека чекате на шалтер, во ресторан, низ парковите. Во…

Translate »
error: Content is protected !!