Се создава „Зелен ѕид“ кој ќе се протега низ цела Африка

  Африка го реализира проектот наречен „Зелен ѕид“, шумско пространство кое ќе го чинат неколку милиони…

Шумската мафија земала се

За шумската мафија во Романија зборува човекот кој бил дел од неа – како шумар им…

Кривична пријава за дрвокрадците од Прилеп кои ја нападнаа полициската екипа

Градба на шумско-камионски пат

Шумско-камионските патишта, односно шумските сообраќајници се исклучително значаен сегмент од шумарството, од чиј квалитет и квантитет…

Дрвокрадци предизвикале инцидент во Штип

До кога ќе шумат шумите?

  Над 35 илјади хектари шума се загубени во Македонија во последните 17 години, поради бесправна…

Криминал со дрва вреден стотици илјади евра се случувал во беровско Русиново

Голем криминал со дрва се случувал во беровското село Русиново. Според информациите на ТВ Стар, автори…

Дрвократци нападнале шумски полицајци со шипки

ДРАМА ВО ШТИП: Десетина дрвократци нападнале шумски полицајци со шипки им го уништиле џипот, полицајците едвај…

Додека светот зборува за климатските промени, Македонија трескавично ги уништува шумите (ФОТО+АУДИО)

За акцијата „Ден на дрвото” официјално беше кажано дека се потрошени 18 милиони евра, милиони дрвца…

Дрво од кое тече вода, уникатен феномен во Црна Гора

Дрво од кое тече вода, уникатен феномен во Црна Гора: кога врнежите се обилни, се претвора…

Владиката Петар уценува – или уште повеќе пари или шума

Изгледа дека само човековата лакомост и глупост се безгранични. Навистина е чудно што се случува со…

Шумски (не) ред после редовна сеча

Интересно видео за значењето на шумскиот ред после сечата. Исто така се посочува значењето од имање…

Translate »
error: Content is protected !!