Заборавениот македонски платан во село Теово

  На околу 36 километри југозападно од Велес на патот кон Богомила, се наоѓа селото Теово.…

Гарска река – рај за сетилата и дом на реликтна шумска заедница

  Малореканскиот крај е еден од оние делови на Македонија кои пленат со својата природна убавина,…

Мистиката на Змејот од Големо Езеро

За мистиката на Големо Езеро може да се увери секој намерник независно во кој период од…

Кратовски борови – шест и пол векови старо природно наследство

  Министерството за животна средина и просторно планирање, во согласност со своите надлежности е главна институција…

Кањон Камник неисцрпна убавина на Плачковица

  Најубаво време за посета на кањонот е пролет-лето кога поради изобилството на вода, зелената боја…

МАВРОВО – Шумското царство на Македонија

Националните паркови се реалните богатства на секоја земја. Тоа се подрачја со разновидни природни еко-ситеми од…

Боговињско Езеро најголемото ледничко езеро во Македонија

  Запознајте си ја татковината подобро, за да си ја сакате повеќе. Од убави локации денеска…

Квалитетот на услугите и безбедноста на клиентите предуслов за развој на планинскиот туризам

Македонија поседува обучени лица кои го исполнуваат стандардот Меѓународен водич во планина. Тој подразбира поседување технички…

Мокрински извори

  Мокрино е село во Општина Ново Село, источно од градот Струмица. Се наоѓа во подножјето на…

Кањон Камник на Плачковица

  Кањонот Камник се наоѓа во северозападното подножје на Плачковица, 9 km источно од Штип и…

Translate »
error: Content is protected !!