Заменик командир на Шумска полиција им ги враќал возилата на дрвокрадците

  Заменик командир на Шумска полиција од Демир Хисар заработи кривична пријава, бидејќи не само што…

Уништивање на шумите под превезот на сиромаштија и невработеност

Шумите во нашата држава се повеќе се уништуваат под превезот на сиромаштија и невработеност. Всушност и…

За дрвокрадците не важи полициски час

Дрвокрадците не мируваат ни за време на полициски час. И покрај тоа што движењето на луѓето…

Шумската полиција откри дрвокрадци на Беласица среде полициски час

Група дрвокрадци е откриена вчера на врв на планината Беласица во местото „Свидовска крстосница“, каде на…

Дрвокрадци предизвикале инцидент во Штип

“Мечките“ и објавија војна на шумската мафија – текст од 2008 година

Справувањето со нелегалните сечи и дрвокрадците е тешка и исклучително опасна работа. Припадниците на шумската полиција…

Дрвократци нападнале шумски полицајци со шипки

ДРАМА ВО ШТИП: Десетина дрвократци нападнале шумски полицајци со шипки им го уништиле џипот, полицајците едвај…

Протест пред МЗШВ на шумските полицајци поради лошите услови за работа

Неостварените ветувања и недоволниот ангажман за решавање на наталожените проблеми на припадниците на шумската полиција, денеска…

За прекувремена работа исплатени 200 илјади евра на вработени во шумска полиција и Министерство за земјоделство

За година и половина, Министерството за земјоделство, за прекувремена работа на вработените им исплатило близу 200.000…

Работен состанок на министерот Љупчо Николовски со вработените во шумската полиција

Зајакувањето на Шумската полиција, е важно заради спроведување на контролите со дивата сеча во шумите и…

Вработените во шумската полиција преку колективен договор ќе ги унапредуваат работничките права

На предлог на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, Владата денеска ја разгледа информација за заштита…

Тепачка за трактор полн со дрва во радовишко

  Вчера во 16,50 часот било пријавено дека во с.Тополница–Радовиш кај прочистителната станица на браната на…

Translate »
error: Content is protected !!