Голем протест на вработените во ЈП „Национални шуми“

Вработените во ЈП „Национални шуми“ во Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ) и во Синдикатот за…

Најавен протест на вработените во ЈП „Национални шуми“ пред Дирекцијата

Изневерени, измамени и оставени на цедило, вработените од ЈП „Национални шуми“ за во среда на 17.04.2024…

Работилница за заштита на шумски биодиверзитет

  На 03.04.2024 во хотел Тимс во Скопје се одржа работилница за заштита на шумски биодиверзитет.…

Штрајкот во ЈП „Национални шуми“ во мирување

  Со одлука на синдикалната организација на ЈП „Национални шуми“ од денеска штрајкот во јавното претпријатие…

Жените во ЈП „Национални шуми“ без 8-мо мартовска честитка

  Помина 8-март и за жал жените во ЈП „Национални шуми“ не ги добија своите права…

Историски штрајк во ЈП „Национални шуми“

  Уште една изјава на Директорот на ЈП „Национални шуми“ за исплата на заостанатата плата остана…

Синдикатот во шумарство „Заспана убавица“

  Синдикатот е самостојна, демократска и независна организација на работниците во која тие доброволно се здружуваат…

Човекот што ја озелени Македонија

  Драган Шојлевски ја наслика и ја замисли Македонија зелена, чиста и уредена, но колку државата…

Заборавениот македонски платан во село Теово

  На околу 36 километри југозападно од Велес на патот кон Богомила, се наоѓа селото Теово.…

Гарска река – рај за сетилата и дом на реликтна шумска заедница

  Малореканскиот крај е еден од оние делови на Македонија кои пленат со својата природна убавина,…

Величествената дама на Скопје – чинарот стар 550 години

  Скопје има чинар со кој може да се гордее и кој претставува атракција, иако за…

11 Јуни Меѓународен Ден на Рисот

  Балкански рис (науч. Lynx lynx balcanicus) — подвид на евроазискиот рис. Тој се смета за…

Translate »
error: Content is protected !!