Мистиката на Змејот од Големо Езеро

За мистиката на Големо Езеро може да се увери секој намерник независно во кој период од…

Сакаш да бидеш планинар и да уживаш во природата?

Природата е нешто што отсекогаш го привлекувало човекот. Беспрекорна тишина во која може да се слушнат…

Изворите на реката Бабуна

  Сместен во срцето на планината Јакупица, во изворишниот дел на реката Бабуна, во близина на…

Лешница бисерот на Шар планина

  Во централниот дел на Шар планина се наоѓа локалитетот „Лешница“ кој се карактеризира со разновидност…

Кањон Камник неисцрпна убавина на Плачковица

  Најубаво време за посета на кањонот е пролет-лето кога поради изобилството на вода, зелената боја…

Кожуф една од најубавите планински дестинации во Македонија

  Како што е познато, Македонија има голем број планини, од кои повеќето се „сочувани“, чисти,…

Скопска Црна Гора – планина со поглед на цело Скопје

  Иако Скопска Црна Гора е толку блиску до Скопје, сепак нека не ве залажува податокот…

Топографската карта ги отвара вратите на природата

  Пиродата е прекрасна. Крајбрежје или внатрешност, планина или шума, степа или песочна дина, зимзелена или…

Пола час во шума го штити вашиот имунитет за 2 месеци

Ако сте шетале во шума барем еднаш во вашиот живот, сте уживале во убавината на природата.…

Топ 5 Придобивки од Пешачењето во Шума

Патот до физичката благосостојба често не води до избор на комплицирани програми за вежбање, диети, или…

Титов Врв ќе ве пречека фасцинантен пејсаж

  Титов Врв (2747 м) е највисок, еден од најубавите врвови на Шар Планина и втор…

Боговињско Езеро најголемото ледничко езеро во Македонија

  Запознајте си ја татковината подобро, за да си ја сакате повеќе. Од убави локации денеска…

Translate »
error: Content is protected !!