Автономните дронови можат да засадат 40.000 дрвја дневно

  Тоа е 25 пати побрзо, со 80 проценти од цената на конвенционалните средства.   Борбата…

Научниците создадоа супердрво кое е цврсто како челик

Најновиот материјал од иднината е направен од сосема традиционален ресурс. Супердрво кое е цврсто како челик…

Нешто за биомасата како гориво на иднината

На еден од социјалните медиуми најдов неколку интересни текстови кои се однесуваат на шумарството. Оваа серија…

Вештачки направена планина на која се засадени 11.000 дрвја

Во 1982, унгарско-американската уметница Агнес Денеш одлучила да конструира цела планина и да ја пошуми. По…

Translate »
error: Content is protected !!