Голем протест на вработените во ЈП „Национални шуми“

Вработените во ЈП „Национални шуми“ во Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ) и во Синдикатот за…

Најавен протест на вработените во ЈП „Национални шуми“ пред Дирекцијата

Изневерени, измамени и оставени на цедило, вработените од ЈП „Национални шуми“ за во среда на 17.04.2024…

Дали заштитените подрачја му пресудија на ЈП „Национални шуми“?

Прогласувањето на заштитените подрачја Осоговски планини во ноември 2020 година, на Малешевски планини во декември 2021…

Штрајкот во ЈП „Национални шуми“ во мирување

  Со одлука на синдикалната организација на ЈП „Национални шуми“ од денеска штрајкот во јавното претпријатие…

Жените во ЈП „Национални шуми“ без 8-мо мартовска честитка

  Помина 8-март и за жал жените во ЈП „Национални шуми“ не ги добија своите права…

Во име на друго лице дал дозвола за сечење на шума

  Секторот за внатрешни работи Струмица, до Основното јавно обвинителство Струмица, поднесе кривична пријава против Т.М.(58)…

Историски штрајк во ЈП „Национални шуми“

  Уште една изјава на Директорот на ЈП „Национални шуми“ за исплата на заостанатата плата остана…

Синдикатот во шумарство „Заспана убавица“

  Синдикатот е самостојна, демократска и независна организација на работниците во која тие доброволно се здружуваат…

На Скопска Црна Гора дејствувало „паралелно“ шумско стопанство

Во голема полициска акција на Скопска Црна Гора запленети 400 кубици бесправно исечено огревно дрво, приведени…

Реформите нова можност за шумарството

  Кризата во шумарството, но и процесот на приближување на државата кон Европската унија наложува потреба…

Вработен во ЈП „Национални шуми“ со малверзации за само една година заработил 100.000 евра

  По се изгледа и покрај тоа што ЈП „Национални шуми“ важи за претпријатие кое е…

Кривична пријава за „пустошење шума“ во Кочани

  Одделението за внатрешни работи Кочани денеска поднесе кривична пријава до Основното јавно обвинителство Кочани против…

Translate »
error: Content is protected !!