Автономните дронови можат да засадат 40.000 дрвја дневно

  Тоа е 25 пати побрзо, со 80 проценти од цената на конвенционалните средства.   Борбата…

Поминува 100 км на 20 кг дрва!? Белорусин си направил економичен џип на дрва!

Денес се зборува за економични режими, хибридите, електричните автомобили. Но, во Брест се движи УАЗ, кој…

Научниците создадоа супердрво кое е цврсто како челик

Најновиот материјал од иднината е направен од сосема традиционален ресурс. Супердрво кое е цврсто како челик…

Употреба на дронови за истражување на последиците од шумските пожари

Научниците од Универзитетот во Британска Колумбија користат беспилотни летала за да ги проучат историските пожари во…

Модерна пилана за подобра иднина на шумите

Со примена на подобри решенија, пиланите можат да ја зголемат профитабилноста и работата, истовремено намалувајќи ги…

Ботаничка апликации за шумарите т.н. “Shazam за растенијата“

На пазарот за мобилни апликации се појавија апликации со кои конечно завршуваат вашите недоумици во врска…

Дронови ќе садат цели шуми директно од воздух

Кога некој ќе ни спомне дронови најчесто помислуваме на дронови за правење селфи, на роботи за…

Translate »
error: Content is protected !!