Жир-кафе

Жирот е плод на поќегодишното дрво даб. Освен кај менструалните проблеми, го регулира лошото варење, ја…

Коприва како храна и лек

  Копривата содржи високи концентрации на магнезиум, железо, калциум, фосфор, манган, калиум, натриум, сулфур и силициум,витамин…

Див лук или сремуш моќен лек и вкусен зачин

  Сремуш (див лук, мечкин лук, allium ursinum) е самоникната јадлива билка со исклучителна лековитост и…

„Желадов леб” – како храна во Мариово

  У расправи „Старинска српска јела и пића”, Др. С. Тројановић набраја од чега све Срби…

Translate »
error: Content is protected !!