Со масовна сеча и транспорт на дрва се уништува сонот за село Дренок

  СЕЛО ДРЕНОК – Дека ништо не функционира онака како што треба или како што функционирало…

Фатени дрвокрадци на Караорман

  Во реонот на струшко фатени 12 дрвокрадци на планината Караорман, товарале камиони со дрва без…

Македонските шуми клекнати на колена

  Крадци го опустошија шумскиот фонд во Северна Македонија. Особено на удар е кичевскиот регион, каде…

Приведени 16 лица во прилепско за пустошење на шума

  Девет возрасни лица и седум малолетници од Прилеп се лишени од слобода за пустошење на…

Опустошени шуми: За шест години украдени над 25.000 кубни метри дрва

Штетата од украдените дрва во само четири општини во Северна Македонија е над еден милион евра.…

Од „шумата“ кривични за дрвокрадците, процесирани само деланки

  Со мито, корупција и политичко влијание главно се овозможува нелегалната сеча на шумите во Македонија,…

Шумската мафија земала се

За шумската мафија во Романија зборува човекот кој бил дел од неа – како шумар им…

Државата е на удар на „шумската мафија“

Евротинк – Центар за европски стратегии на почетокот на 2021 година го објави истражувањето „Пустошење на…

Кривична пријава за дрвокрадците од Прилеп кои ја нападнаа полициската екипа

Наместо да ги демотивираат казните ги стимулираат криминалците

Дрвокрадците и шумската мафија беа тема во радиоемисијата „Стадион“: Наместо да ги демотивираат, казните ги стимулираат…

Дивата сеча на шумите, коруптивни зделки за личен профит

  Нелегалната сеча на дивократците со години ги пустошат македонските шуми, оваа проблематика претставува рак –…

Шумската полиција во Штип за 10 дена фати две групи дрвокрадци

Припадниците на шумската полиција деновиве откриле две групи дрвокрадци во близина на Штип, кои за транспорт…

Translate »
error: Content is protected !!