LIFE Lynx проект за спасување на динарски и југоисточен алпски рис

  Македонското еколошко друштво (МЕД), кое има долгогодишно искуство со заштита на балканскиот рис преку Програмата…

Дали се намалуваат шумите во кои живее балканскиот рис?

  Шумите претставуваат важно живеалиште за крупните месојади, бидејќи им овозможуваат засолниште, храна и служат како…

Ги истребиле волците но сега тие го враќаат ударот

Еден или можеби два волка што лутаат по планините од кои биле истребени пред еден век…

Translate »
error: Content is protected !!