Плантажно Одгледување на Тартуфи во Македонија

  Според Иван Вангелов од Богданци кој се занимава со плантажно одгледување на тартуфи, Македонија има…

Тартуфи или нова шанса за брзо збогатување

  Во Македонија е регистриран црниот тартуф, што го има во Мариово, Стогово и Куманово. За…

Производство на шумски јагоди, одлична можност за бизнис

Успешна приказна за можностите кои ги нудат шумските плодови ни доаѓа од соседна Србија. Таму веќе…

Собирање печурки – добар семеен бизнис во нашите рурални делови

Македонија е богата со печурки, а со собирање на печурки едно семејство може да заработи над…

Билкарството исплатлив бизнис

Иако билкарството е вносен бизнис, недоволно се практицира во Македонија, вели кумановецот Столе Стојанов, кој повеќе…

Одгледување на питомиот костен

Во Македонија питомиот костен е распространет на неколку локации и тоа: во Дебарско – Струшкиот регион.…

Костените добра можност за голема заработка

Рекорден род, голем интерес за откуп и полни џебови со пари е најкусиот приказ за костенопроизвоството…

СОБИРАЊЕ НА ПЕЧУРКИ: Едно семејство во сезона може да заработи над 2000 евра

Македонија е богата со печурки, а со собирање на печурки едно семејство може да заработи над…

Translate »
error: Content is protected !!