Мистиката на Змејот од Големо Езеро

За мистиката на Големо Езеро може да се увери секој намерник независно во кој период од…

Сакаш да бидеш планинар и да уживаш во природата?

Природата е нешто што отсекогаш го привлекувало човекот. Беспрекорна тишина во која може да се слушнат…

Скопска Црна Гора – планина со поглед на цело Скопје

  Иако Скопска Црна Гора е толку блиску до Скопје, сепак нека не ве залажува податокот…

Топографската карта ги отвара вратите на природата

  Пиродата е прекрасна. Крајбрежје или внатрешност, планина или шума, степа или песочна дина, зимзелена или…

Пола час во шума го штити вашиот имунитет за 2 месеци

Ако сте шетале во шума барем еднаш во вашиот живот, сте уживале во убавината на природата.…

Топ 5 Придобивки од Пешачењето во Шума

Патот до физичката благосостојба често не води до избор на комплицирани програми за вежбање, диети, или…

Титов Врв ќе ве пречека фасцинантен пејсаж

  Титов Врв (2747 м) е највисок, еден од најубавите врвови на Шар Планина и втор…

Боговињско Езеро најголемото ледничко езеро во Македонија

  Запознајте си ја татковината подобро, за да си ја сакате повеќе. Од убави локации денеска…

Зашто планинарењето треба да биде дел од училишното образование?

Сетете се на тагата кога нашите мајки нè повикуваа назад дома по целодневно играње надвор. Следниот…

Квалитетот на услугите и безбедноста на клиентите предуслов за развој на планинскиот туризам

Македонија поседува обучени лица кои го исполнуваат стандардот Меѓународен водич во планина. Тој подразбира поседување технички…

Зошто ни се потребни планините?

„Качи се на планина и слушни што ќе ти рече“. Планините во нас можат да побудат…

Кога одговорноста и безбедноста на планините ќе бидат земени сериозно

Како се почнува текст за стандардите во планинарењето и безбедното движење во планина ден, откако на…

Translate »
error: Content is protected !!