Скопска Црна Гора од планина се претвора во опасна голина

  Скопска Црна Гора важи за едно од најобесшумените подрачја во скопскиот регион, па и пошироко,…

Голем протест на вработените во ЈП „Национални шуми“

Вработените во ЈП „Национални шуми“ во Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ) и во Синдикатот за…

Најавен протест на вработените во ЈП „Национални шуми“ пред Дирекцијата

Изневерени, измамени и оставени на цедило, вработените од ЈП „Национални шуми“ за во среда на 17.04.2024…

Работилница за заштита на шумски биодиверзитет

  На 03.04.2024 во хотел Тимс во Скопје се одржа работилница за заштита на шумски биодиверзитет.…

Дали заштитените подрачја му пресудија на ЈП „Национални шуми“?

Прогласувањето на заштитените подрачја Осоговски планини во ноември 2020 година, на Малешевски планини во декември 2021…

Штрајкот во ЈП „Национални шуми“ во мирување

  Со одлука на синдикалната организација на ЈП „Национални шуми“ од денеска штрајкот во јавното претпријатие…

Жените во ЈП „Национални шуми“ без 8-мо мартовска честитка

  Помина 8-март и за жал жените во ЈП „Национални шуми“ не ги добија своите права…

Во име на друго лице дал дозвола за сечење на шума

  Секторот за внатрешни работи Струмица, до Основното јавно обвинителство Струмица, поднесе кривична пријава против Т.М.(58)…

Историски штрајк во ЈП „Национални шуми“

  Уште една изјава на Директорот на ЈП „Национални шуми“ за исплата на заостанатата плата остана…

Штрајк во ЈП Национални шуми

  Акумулираните проблеми во ЈП „Национални шуми“ кои негативно се одразуваат врз вработените во претпријатието, кулминираа…

Синдикатот во шумарство „Заспана убавица“

  Синдикатот е самостојна, демократска и независна организација на работниците во која тие доброволно се здружуваат…

На Скопска Црна Гора дејствувало „паралелно“ шумско стопанство

Во голема полициска акција на Скопска Црна Гора запленети 400 кубици бесправно исечено огревно дрво, приведени…

Translate »
error: Content is protected !!